Behandeling migraine

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft meer dan tien procent van de westerse bevolking last van migraine. En daarvan heeft een aanzienlijk deel te maken met chronische migraine. Migraine kan op elke leeftijd beginnen, maar migraine komt vaak voor bij jonge kinderen. Behandeling migraine bij jonge kinderen is erg lastig.

Statistisch gezien hebben driemaal zoveel vrouwen als mannen last van migraine, waardoor migraine in sommige gevallen in verband kan worden gebracht met menstruatie en zwangerschap. Ook wel hormonale of menstruele migraine genoemd. Er is hij hormonale migraine meestal sprake van één aaval per maand die op de eerste dag van de menstruatie begint. Bovendien zijn er gevallen bekend waar migraine werd veroorzaakt door het slikken van de pil.

Migraine kan echter allerlei oorzaken en verschijnselen hebben, zoals overbelasting van de ogen (oog migraine), een verstopte neus, gespannen spieren, vermoeidheid, gebrek aan frisse lucht, te weinig of juist te veel beweging, honger, uitdroging, stress of weggestopte gevoelens.

Hoofdpijn en migraine kunnen ook gepaard gaan met andere klachten zoals, nek- en rugklachten. Mensen die geregeld last hebben van migraine of hevige hoofdpijn zijn zich er van bewust dat iets in het bijzonder de aanval ‘uitlokt’ of dat de migraine een aantal oorzaken kan hebben. Deze mensen zijn vaak naarstig op zoek naar middelen voor de behandeling van migraine. Migraine die gerelateerd is aan de lever bijvoorbeeld, gaat vaak gepaard met misselijkheid of overgeven en kan worden veroorzaakt door te veel vet voedsel, dat de lever en gal aantast en leidt tot galachtige clusterhoofdpijn. Het volgen van een dieet en de juiste voeding, kan de migraine verhelpen.

Copyright © 2019 Hoofdpijn | Migraine | Privacy policy | migraine behandeling